Referenser/ recensioner

 

 

Här finns referenser och recensioner från de vi föreläst hos och från de som köpt någon av våra böcker!

 

Föreläsningar:

Västerås, 15/2-2017 med Jill Rogheden "Hur får man energin att räcka till? - att bemöta barn och vuxna med autism"

"Jill beskriver på ett tydligt sätt hur omvärlden och vardagen kan se ut när man lever med autism och illustrerar så bra hur små saker kan bli den sak som får "stressbägaren" att rinna över. En insiktsfull inblick i ett annat sätt att tänka som också ger verktyg för att stötta, hjälpa och förstå hur man kan göra på andra sätt för att förhindra onödig stress. Tack för väl genomfört arrangemang från början till slut. Anna Porsvald"

 

BUP - Anna Sandströms föreläsning

"Det blev mycket uppskattat. Anna gjorde en proffsig presentation utifrån ett personligt perspektiv. Alla var efteråt överens om att vi borde göra detta oftare. Jag har också tipsat övrig öppenvård om att vi var nöjda.

Mvh Kay"

 

Recensioner:

Om Jonathanboken

”Jag har beställt och fått boken, den är jättebra mitt barnbarn har autism och hans mamma grät när hon läste. Hon kände igen så mycket! De håller också på med IBT. Kram Anita”

 

”Har läst din bok!  Jätte bra, det är skönt att veta att det finns fler där ute som kämpar. Lycka till och kom ihåg att vara rädda om varandra! Linda”

 

”Snörvel, har precis plöjt igenom boken. Är alldeles rödgråten och så känner jag en stark samhörighet. Skönt. Jättefint och vad mycket bra info/ länkar. Tack! Stor kram! Eva”

 

”Har nu läst din fantastiska bok. Mycket välskrivet och intressant! Boken måste vara mycket värdefull för andra människor i liknande situationer. Härligt att ni lyckas så bra med träningen! Du är verkligen en klok författare med ett mycket stort och varmt hjärta : ). Kapitlet ” sorgeprocess” tycker jag var väldigt vackert skrivet. Orden ”Det är ju många av oss, s.k. normalstörda som strävar efter att vara där han är – i nuets lycka!” på sid 58 gillade jag skarpt. Gillar ditt perspektiv. Vi har så mycket att lära oss av det vi ibland kallar för ”sjukt”. Att ohälsan är det största hålet i Svensk statsbudget fortfarande (110-125 miljarder) och som jag ser det… pga stress, oro och bristande självinsikt och handlingskompetens samtidigt som det överlag inte finns bra strategier för förändring är i min värld riktigt sjukt. Hade fler människor gett sig in i sina ämnen på samma sätt som du, skulle världen vara så mycket bättre. ”Den som söker, den finner!”. Återigen… tack för en intressant läsning och tack för att du finns! Robert"

 

Om Intensivträningsboken

"Hej Anna! Vilka fina böcker du har skrivit, har visat dom för förskolepersonalen och habiliteringen här i Lidköping, dom var väldigt intresserade. Nu tänkte jag att beställa en bok till om intensivträningen som jag ska ge till våran resursperson som gillade dom konkreta tipsen väldigt mycket."

 

Om Vårdbidragsboken

"Recension av boken Vårdbidrag – En hjälp på vägen för dig som ska söka vårdbidrag, av Anna Sandström & Anna Poulsen

I april 2014 ansökte vi om vårdbidrag för vår 3-åriga pojke med autism och hyperaktivitetsstörning. När vi fick förhandsbesked från Försäkringskassan så meddelade FK att de bedömde att vi skulle få ett halvt, inte ett helt vårdbidrag. Dessutom så meddelade vårt försäkringsbolag redan innan beslutet att de följer FKs beslut. Ett halvt vårdbidrag från FK skulle alltså bara ge en halv totalsumma från försäkringsbolaget. Dessutom fick vi höra att det är ovanligt att personer överklagar beslut från FK. Av de som gör det så är det runt hälften som får rätt i sin sak. Vi bestämde oss då för att överklaga förhandsbeskedet.

Under arbetet med överklagandet så läste vi och använde boken Vårdbidrag som en checklista, för att se till att vi inte missade något väsentliget i vår överklagan. Boken är indelad i kapitel som beskriver vårdbidrag genom historien och som begrepp, intyg och olika kopplingar till Försäkringskassan, vårdbidragets olika delar (merarbete, merkostnader, belopp) samt diverse relaterade tips, frågor och svar, samt bilagor om autism, kommunikation m.m. Boken hade varit bra att använda sig av redan i första varvet, men det är lätt att vara efterklok!

 

/T & T Davidsson"

 

"Stort tack till er båda - ett fantastiskt jobb! Mycket talande exempel och all källkod till stor hjälp för oss, som just står i begrepp att söka vårdbidrag!!! Jag har sträckläst den och är full av beundran. Jag ska varmt rekommendera boken till alla i föreningarna! Lycka till! Monica G"

 

"Nu finns en bok som jag gärna hade velat ha första gången jag sökte vårdbidrag. Här finns allt man behöver veta för att skriva en så bra ansökan som möjligt. Framförallt är den riktad till föräldrar till barn med autismspektrumstörning, men alla som ska söka vårdbidrag har nog nytta av den. Låna på biblioteket eller köp den om ni ska söka vårdbidrag! Den är lättläst och konkret. Mycket användbar. Stina"

 

"Hej!

Jag vill bara säga att jag älskar boken! Det känns som att jag sitter med ett triumfkort i min hand, äntligen ett triumfkort i min hand. Tack tack tack för allt jobb ni lagt ner för att göra boken möjlig, i min värld är ni sanna vardagshjältar ♡

Varma hälsningar Sofia"

 

Ett inlägg från Sofia W i hennes blogg, mycket fint skrivet. Se hennes blogg för att läsa inlägget:

http://frokenkaosochkarlek.wordpress.com/2014/05/12/tva-maste-ha-boktips-livraddare-syrgasmask/

 

"MYCKET välskriven och pedagogiskt upplagd handbok! Så värdefull att ha som hjälpreda när man ska söka vårdbidrag. Det är inte lätt att veta vad/hur man ska lägga fram det för att det ska bli så rättvisande som möjligt. Rekommenderas både till föräldrar och de som är behjälpliga vid ansökan." Skriven av Birgitta Ling. Från Bokus hemsida:

http://www.bokus.com/bok/9789163704024/vardbidrag-en-hjalp-pa-vagen-for-dig-som-ska-soka-vardbidrag/#customer-reviews 

 

"Stort tack för allt jobb ni lägger på dessa böcker, det var ett underbart stöd första gången jag sökte! Maria H"

 

"Och jag vill än en gång tacka för det fantastiska jobb ni lägger ner på böckerna. De här böckerna borde alla köpa som står inför att söka vårdbidrag

Annie F"